Potentilla ‘Monsieur Rouillard’

 Potentilla x bicolor

'Monsieur Rouillard' Foto: Ole Lima

Generell historie

Potentilla eller mureslekten inneholder mange arter, hos oss både ville planter og hageplanter. De fleste mureartene er stauder, men den vanlige gulblomstrede buskmure Potentilla fruticosa er vedaktig og en liten busk. Disse sortene som selges som PLANTEARVEN-planter ligner denne, men er røde hybrider.

Potentilla er et gammelt plantenavn som betyr kraftfull. Navnet kommer av at mange arter i slekten hadde betydning som legeplanter.

Potentilla x bicolor 'Monsieur Rouillard'. Foto: Ole Lima

Plantens historie:

Potentilla-sorten ’Monsieur Rouillard’ står oppført med artsnavnet ”x bicolor” i gamle lister ved Hafrsfjord Staudegartneri og har vært i produksjon ved staudegartneriet minst så langt tilbake som til mellomkrigstiden.

I dagens nomenklaturliste ”List of names of perennials” er ikke dette artsnavnet nevnt. ’Monsieur Rouillard’ er oppført under P. megalantha. Disse sortene er i likhet med de fleste plantene i det gamle sortimentet i Hafrsfjord Staudegartneri kommet fra Dømmesmoen og fra Axel Olsens Planteskole i Kolding (i dag Den Geografiske Have).

Beskrivelse av planten

Sorten ’Monsieur Rouillard’ har orange blomster og er 50 – 60 cm høy. Blomstring fra juli til september. Den har noe mindre grålig bladverk og er noe mer kraftigvoksende enn ’Hamlet’. Planten er blomsterrik og kan stå lenge på samme sted med god blomstring. Begge bildene er av ‘Monsieur Rouillard’.

Formering og stell

Planten trives best på solrike og varme voksesteder.

Planten selges en-gros og i detalj fra:

Hafrsfjord Staudegartneri,
Madlalia,
4044 Hafrsfjord
Tlf. 51555576 / 51552210
E-post: ole.lima@lyse.net